Restauracja

Stylizacja w naszej restauracji nawiązuje do długoletniej historii obiektu. Dołożymy wszelkich starań, aby podczas pobytu u nas poczuli Państwo atmosferę XIV-wiecznego, uroczego zamku. 

Restauracja przygotowana jest do przyjęcia 90 gości. Sala restauracyjna wyposażona jest w bar, klimatyzację, stylowe krzesła i stoły.Poza codziennymi specjałami kuchni przestronna restauracja umożliwia organizację imprez okolicznościowych takich jak: wesela, komunie, urodziny, spotkania firmowe i inne.

Specjalnością restauracji jest śląska, polska i niemiecka kuchnia. Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś dla siebie.

Restauracja jest czynna:

  • od wtorku do piątku 15:00-22:00, w sobotę 13:00-22:00 i niedzielę 12:00-18:00.


MENU

Karta ważna – 2018 r.

ZAKĄSKI

  • Tartar ze śledzia 18,-
  • Tatar wołowy  z ogórkiem konserwowym, cebulką i żółtkiem  25,-
  • Krewetki smażone na maśle z dodatkiem białego wina I czosnku  39,-

SAŁATY

  • Sałatka grecka  18,-
  • Sałatka szefa 22,-
  • Sałatka z tuńczykiem 22,-

ZUPY

  • Rosół z makaronem (300ml) 9,-
  • Rosół królewski z kołdunami  (300ml)  12 ,-
  • Zupa czosnkowa z grzankami (250ml) 10-
  • Żurek (300ml) 12,-

DANIA GŁÓWNE

  • Tradycyjna śląska rolada wołowa podana z kluskami w sosie pieczeniowym oraz czerwona kapustą z boczkiem  38,-
  • Tradycyjna śląska rolada wieprszowa podana z kluskami w sosie pieczeniowym oraz czerwona kapustą z boczkiem  30,-
  • Stek z polędwicy wołowej podany z ziemniakami Country i mixem sałat  62,-
  • Polędwiczki wieprzowe podane na aromatycznym sosie  borowikowym z kluskami i mixem sałat  34,-
  • Kotlet schabowy  panierowany podany z ziemniakami puree i mixem sałat 28,-
  • Placek po węgiersku   27,-
  • De Volaile nadziewany masłem I ziołami podany z ziemniakami puree i mixem sałat   29,-  
  • Roladki drobiowe faszerowane serem feta i suszonymi pomidorami podana na sosie śmietanowym z gorgonzola, z kluskami i mixem salat  35,-
  • Pół kaczki z pieca podana z kluskami w sosie pieczeniowym I czerwona kapustą  45,-
  • Łosoś podany z ziemniakami puree i warzywami na parze z sosem koperkowym 45,-

PIEROGI

  • Pierogi ruskie (6 sztuk)  13,-
  • Pierogi z kapusta I grzybami (6 sztuk)  16,-
  • Pierogi z mięsem (6 sztuk) 18,-
  • Pierogowy Mix (6 sztuk) 15,50,-

MAKARONY :

  • Makaron Tagiatelle w sosie śmietankowym z boczkiem i pomidorami koktajlowymi  23,-
  • Makaron Tagiatelle z borowikami w śmietanie 26,-

 

DANIA WEGETARIAŃSKIE:

  • Placek ziemniaczany przekładany szpinakiem i serem  17,-
  • Smażony ser podany z frytkami I Mixem Sałat 27,-

 

DLA DZIECI:

  • Rosołek z makaronem 6,-     
  • Nuggetsy drobiowe podane z frytkami I mixem sałat 15,-
  • Kotletcik schabowy podany z frytkami I mixem sałat 17,-
  • Lody z polewą Tofi, snikiersem i bita śmietaną 10,-

DESERY:

  • Puchar lodowy z musem owocowym bitą śmietaną i wafelkiem 14,-
  • Ciasto domowe podane z gałka lodów 12,-
  • Wiśnie w sosie podane z lodami i bita śmietaną 14,-

Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na zapisywanie na Twoim komputerze tzw. plików cookies. Ciasteczka pozwalają nam na gromadzenie informacji dotyczących statystyk oglądalności strony. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie ich zmień ustawienia swojej przeglądarki internetowej.